1. Hello Guest, selamat datang di Forum WinPoin. Kamu bisa bertanya, berdiskusi, sharing, dan ngobrolin apapun seputar Windows, Windows Phone, PC, Gadget, atau hal seputar Teknologi lainnya. Selamat berkomunitas! ;)

Ask Windows 10 tidak aktivated setelah ganti mobo baru.

Discussion in 'Windows 10' started by orajadul, Oct 18, 2017.

  1. orajadul

    orajadul Member

    Joined:
    Mar 23, 2017
    Messages:
    83
    Bro, kemarin saya ganti mobo baru (merk sama MSI) diganti karena USB yang tidak kedetek itu.
    Saya pake OS lama (tidak install ulang) masih di hardisk lama. Hardisk lama tidak diformat.
    Tolong bantuannya para Bro and Sis , supaya jadi licence

    upload_2017-10-18_13-2-48.png

    upload_2017-10-18_13-3-47.png

    Mobo baru
    upload_2017-10-18_13-5-8.png
    upload_2017-10-18_13-5-58.png

    upload_2017-10-18_13-7-7.png

    Tolong dong Bro and Sis. supaya windows saya ini jadi aktivated lagi.
    Terima kasih Bro and Sis
     
  2. HNAMRU

    HNAMRU New Member

    Joined:
    Oct 5, 2017
    Messages:
    7
    Coba pake cara ini gan....ane kutip dari https://support.microsoft.com/en-us/help/12440/windows-10-activation


    If you made a significant hardware change to your device (such as replacing the motherboard), Windows 10 might no longer be activated and you might see the activation error codes 0x803f7001 or 0xC004C008. If you're running Windows 10, version 1607 or later, and added your Microsoft account and linked it to the digital license on your device, you can use the Activation troubleshooter to reactivate Windows. For more info, see Using the Activation troubleshooter.

    If your Original Hardware Manufacturer (OEM) changed the motherboard for you, your PC should reactivate automatically or you should be provided with a replacement product key. If you see the Activation error “Unable to reach Windows activation servers” then follow the steps in this additional help article.

    If you're unable to activate Windows 10, the Activation troubleshooter could help. To use the troubleshooter, select the Start button, select Settings > Update & security > Activation , and then select Troubleshoot. You must be an administrator to use this option.

    Notes
    The Troubleshoot option is available only if your copy of Windows 10 (Version 1607 or later) isn't activated.

    If you need help locating your product key, see Find your Windows product key.

    If you receive an error code that isn’t covered by the troubleshooting steps below, see Get help with Windows activation errors.

    If the troubleshooter is unable to fix your issue, contact support.

    Semoga Berhasil Gan
     
  3. orajadul

    orajadul Member

    Joined:
    Mar 23, 2017
    Messages:
    83
    Bro @HNAMRU, saya sudah coba langkah diatas, sudah coba sign in pake microsoft account juga local account
    sudah belasan kali (sudah saya coba sebelum tulis di forum ini). tetap nggak bisa bro. cari di internet, ada kode key, saya masukin, dibilang invalid key. malah no ID saya jadi berubah.
    Saya salah waktu ganti mobo baru. posisi di mobo lama, sign in nya pake local account.
    saya lupa ganti ke microsoft account (as administrator). karena selama ini saya sign in pake local account as administrator
    tolong dong bro and sis, apakah ada yang bisa bantu cara jadikan aktivated?
    Terima kasih para bro & sis yang aktif di forum ini.
     
  4. orajadul

    orajadul Member

    Joined:
    Mar 23, 2017
    Messages:
    83
    Kalo saya pasang lagi mobo lama dengan hardisk yang sama ini, apakah windows 10 nya jadi aktivated ya ..?
    Mohon pencerahan nya para pakar di forum ini.
    Terima kasih.
     
  5. Rolex

    Rolex Member

    Joined:
    May 4, 2015
    Messages:
    96
    dicoba aja gan
     

Share This Page